Historia

Samzons Genom Åren

 samz1

Den här sidan kommer att ha många gamla idolbilder på Samzons.

Här kan ni även läsa historien bakom Samzons.

 

Samzons bildades i januari 1977 och bestod då av Janne Johansson, Göte Ljungdahl (f.d. Gustavsson), Thomas Johanson, Lennart Samuelsson och Gunnar Bertilsson. Eftersom alla har namn som slutar på son så var det detta man hade gemensamt. Alla hade ”SAMMA SON” i efternamnet och så föddes idén till namnet SAMZONS som nu hängt med i 31 år.

samz2 samz3

Efter några år tillsammans bestämmer sig Göte, Lennart och Gunnar att lämna bandet. In kommer istället Björn Helmin, Björn Fridell och Lasse Sundvall. Orkestern åker runt i hela Sverige i en tid med mycket publik på nästan alla dansbanor.       

samz4

                                         

År 1985 bestämmer sig SAMZONS för att, av olika anledningar, sluta spela som orkester. 

Alla var dock inte riktigt säkra att man ville sluta så några medlemmar fortsatte att spela under namnet JANNES, som än gång var Janne Johanssons orkester innan SAMZONS bildades.

Nu visade det sig att efterfrågan på orkestern SAMZONS fortfarande var stor så JANNES blev åter SAMZONS. Samtidigt slutar Björn Fridell och ersätts av Sören Jonsson på bas.

samz5

 

År 1989 slutar Björn Helmin och Lasse Sundvall. Nu börjar Kenneth Johansson (fortfarande med i SAMZONS), Örjan Dahlberg och Lennart Karlsson. År 1991 bestämmer sig Lennart Karlsson för att ägna sig helt åt att vara musikhandlare och är för många ett bekant ansikte på Musikbörsen i Norrköping. Man skaffar sig nu en vokalist som heter Tomas (Gevalia) Andersson som är med i gruppen under cirka ett år då han flyttar till Köping. Sören Jonsson slutar också ungefär samtidigt.

samz6 samz7

 

Orkestern består nu av fyra medlemmar. Ny medlem är Conny Adamsson som är basist och sångare än i dagens upplaga av SAMZONS. Örjan Dahlberg slutar år 1995 och Stefan Palm spelar med gruppen under cirka 6 månader. Idag är Stefan fortfarande anlitad som vikarie med jämna mellanrum. Han ersätts av Clas Andersson, en storbonde från Östra Ryd, och han stannar till år 1999. Han ersätts av Krister (dosa) Karlsson som efter att ha vikarierat för Clas en tid nu blir fast medlem. På de tre bilderna nedan är Clas Andersson med.

samz8 samz9 samz10

 

SAMZONS firar 25-årsjubileum år 2002. Gruppens medlemmar är än idag de samma. Janne Johansson (kapellmästare, trummor), Krister Karlsson  (saxofon, klarinett  flöjt och sång, Conny Adamsson (bas och sång) och Kenneth Johansson (klaviatur, gitarr, saxofon och sång). Återigen har alla namn som slutar på SON och kan med utan diskussion göra rättvisa åt namnet SAMZONS.

samz11slide0001_image001

 

 

 

 

År 2009 slutar Janne Johansson i Samzons . Janne har varit med från starten 1977 och varit trumslagare och kapellmästare i 32 år. Ny trumslagare blir 20-årige Martino Borén som även sjunger. En kille som älskar den mogna dansbandsmusiken och kommer ifrån Horn i utkanten av Östergötland. Ny kapellmästare är Conny Adamsson som varit med i Samzons sedan 1992.

samzonsgrafikSTOR.jpg-for-web-large

Martino slutade pga att han fick sitt drömjobb att köra lastbil i maj 2011 . Den nya medlem blev då Anders ’Jensa’ Jensen, en mycket rutinerad trummis och sångare som förövrigt blev vald till Norrköpings bästa trummis i en tävling i Norrköping 2006.

samzons - Kopia.JPG-for-web-large

2013 lämnade Jensa Samzons då han fick ett heltidsjobb som lärare. Mattias Berghorn tog över på trummor och sång. Mattias är en riktigt skicklig trummis och spelade tidigare med Fernandoz, Drifters och Jontez.

Kenneth slutade efter 26 år med Samzons 2015 och i och med detta börjar den rutinerade Jerzy Garcarz på klaviatur, dragspel, saxofon och körsång. Jerzey har tidigare spelat med svensktoppsbandet Salut.
asdasd
samzons orkester dansband fran norrkoping
Samzons, Mikael Landkvist börjar i samzons efter Mattias 2017

Alexander Kempe tar över efter Mikael Landkvist som trummis 2019